Абромавичус запевняє, що не займатиметься політикою

Неділя, 7 лютого 2016, 19:54
Абромавичус запевняє, що не займатиметься політикою

Айварас Абромавичус  заявив, що не має наміру займатися політикою.

Про це міністр, який подав у відставку з посади глави Мінекономрозвитку, заявив в інтерв'ю "ТСН. Тиждень" у неділю ввечері.

"Політикою займатися я не буду, я не політик, я прийшов як технократ-міністр просто з приватного бізнесу і я хотів багато зробити. Ми тільки на півдорозі", - сказав він.

При цьому Абромавичус  розвіяв чутки про те, що нібито планує брати участь в якомусь політичному проекті глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

"Я зустрічався багато з ким, і з послами, і з бізнес-спільнотою, і так далі. Від Михайла Саакашвілі ніяких пропозицій не надходило", - зазначив міністр.

Він також нагадав, що Саакашвілі був призначений міністром керівником ради з реформи держпідприємств ще до призначення губернатором.

"Тобто наша спільна діяльність по держкомпаніях триває вже багато місяців", - сказав він.

Коментуючи питання, чи може він залишитися в уряді, Абромавичус зазначив: "На даному етапі створюється певний список вимог до парламенту, до АП і уряду, виходячи з якого можна буде бачити, чи є бажання рухатися вперед".

Він заявив, що українська влада у найближчі тижні має ухвалити ряд важливих і жорстких рішень для розвитку країни.

"Потрібно обов'язково в найближчі два тижні кілька важливих і жорстких рішень. Вважаю, що деякі з оточення президента і прем'єра не мають брати участі у політиці, тому що вони погіршують імідж країни, імідж президента і прем'єра. Ми могли б рухатися набагато швидше вперед, якщо б такого лобіювання та сірого кардинальство більше не було в українській політиці", - зазначив він.

За словами міністра,  якщо ці заходи не буде вжито, в Україні буде "не тільки заморожений конфлікт військовий на Донбасі, а буде заморожена економічна, реформаторська ситуація у всій Україні".

Як відомо, глава Мінекономрозвитку та торговлі Айварас Абромавичус заявив про своє рішення піти у відставку.

Однією з  причин цього рішення він назвав небажання "бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима". При цьому Абромавичус заявив, що "за нашою спиною вирішуються питання в інтересах окремих людей", одним з яких є Ігор Кононенко. 

Президент Петро Порошенко вважає, що Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування