Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко: у Яценюка немає підтримки для прийняття рішень у Раді

Понеділок, 8 лютого 2016, 16:44
Луценко: у Яценюка немає підтримки для прийняття рішень у Раді
radiosvoboda.org

У прем'єр-міністра Арсенія Яценюка немає підтримки коаліції для прийняття рішень у Верховній Раді.

Про це заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко журналістам у понеділок.

За його словами, нинішня зустріч ради коаліції засвідчила наявність великої політичної кризи.

"По результатах сьогоднішньої зустрічі керівників фракцій із прем'єр міністром, на жаль, мушу засвідчити, що маємо уже 100% політичну кризу коаліції і уряду", - каже Луценко.

"Ми маємо цілий парад протилежних заяв: з одного боку "Народний фронт" ультимативно говорить лише про "прем'єра Яценюка", з іншого боку тепер уже 3 фракції ультимативно говорять про "прем'єра не Яценюка". Більше того, сьогоднішня заява Ляшка свідчить про те, що у потенційного прем'єра Яценюка немає голосів для проведення законів. Це означає повномасштабну політичну кризу", - Луценко.

На запитання, чи шукають нового прем'єр-міністра, Луценко зазначив: "Тут може бути багато варіантів, але я б порекомендував колегам відмовитися від ультиматумів і рішення знайдеться".

"Сьогодні стало зрозуміло, що в уряду Яценюка немає 226 голосів для прийняття важливих законів щодо євроінтеграції, розвитку країни та економіки… Що робити? Шукати вихід без ультиматумів, я іншого виходу не бачу", - наголосив депутат.

На запитання щодо можливого переформатування коаліції Луценко зазначив наступне:

"Як ви знаєте, ми відразу говорили, що не приймаємо "Опозиційний блок" і його уламки. Тобто сьогоднішня коаліція в 300 голосів є єдино можливою. Вона може зменшуватися за рахунок однієї фракції, але коли три фракції заявляють, що вони не будуть працювати з прем'єром Яценюком означає, що він не зможе проводити рішення. Відтак і переформатування коаліції - також не відповідь. Поки цю позицію займали дві фракції це було можливо", - зазначив він.

"Ми не боїмося йти на вибори, місцеві вибори показали, що ми зайняли в двох третинах областей перше місце. Нема проблеми йти на вибори, є проблема для країни, яка може втратити півроку, щоб ті самі політики дещо в інших пропорціях зібралися в цьому залі", - зазначив лідер фракції БПП.

Як повідомлялося, рада коаліції продовжить консультації щодо плану дій у вівторок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування