Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські нафтовики попросять Путіна не скорочувати видобуток нафти

Вівторок, 1 березня 2016, 02:09

Керівники російських нафтогазових компаній на нараді з президентом Росії Володимиром Путіним виступлять проти скорочення видобутку нафти.

Про це повідомляє РБК.

Зустріч Путіна з нафтовиками пройде у вівторок, офіційно повістка наради не розкривається. Однак агентству вдалося дізнатися про три ключові теми, які можуть бути підняті в ході наради.

Головне питання - скорочення або заморожування видобутку нафти в Росії на рівні січня 2016 року, повідомили джерела в "Газпром нефть", Лукойл і "Башнефть".

Раніше про замороження видобутку міністр енергетики РФ Олександр Новак попередньо домовився з трьома країнами ОПЕК - Саудівською Аравією, Катаром і Венесуелою. В кінці січня на нараді у міністра практично всі основні російські нафтові компанії висловилися проти зниження видобутку в країні. З тих пір позиція нафтовиків не змінилася, кажуть джерела агентства.

Ще однією темою наради у Путіна повинна стати приватизація держактивів в нафтовій галузі, перш за все держчастки "Башнефть". Крім того, планується обговорення перспектив зростання податкового навантаження.

У числі запрошених на нараду у президента - глави "Роснефти" Ігор Сєчін, "Газпром нефти" Олександр Дюков, "Башнефть" Олександр Корсик, ЛУКОЙЛ Вагіт Алекперов, гендиректор "Зарубежнефть" Сергій Кудряшов.

16 лютого на зустрічі міністра енергетики Росії Олександра Новака і міністра нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі було вирішено заморозити нафтову видобуток на рівні 11 січня. Заморозка вступить в силу, як пізніше пояснив Новак, якщо всі країни-виробники нафти підтримають рішення Росії, Саудівської Аравії, Катару і Венесуели про це.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування