Порошенко виключає оголошення позачергових парламентських виборів

П'ятниця, 11 березня 2016, 02:30

Оголошення позачергових парламентських виборів Верховної Ради не буде.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT World, передає агенція "Українські Новини".

"У парламенті має бути коаліція, у коаліції має бути більшість. Три фракції коаліції залишили її. І, відповідно до нашої Конституції, або має бути сформовано нову коаліцію з, найбільш імовірно, новим прем'єр-міністром, або дострокові парламентські вибори. Моя позиція, як президента, а тільки президент може оголосити дострокові парламентські вибори: ніколи!" - наводить слова Порошенка агенція.

Президент України вважає, що за вихід із актуальної політичної кризи відповідальний чинний парламент.

"Він має знайти рішення: або відновити стару коаліцію, і я із задоволенням буду працювати з будь-яким прем'єр-міністром, або створити нову коаліцію й запропонувати іншого прем'єра. Я можу прийняти будь-який вибір парламенту", - сказав Порошенко.

Він додав, що вважає прем'єр-міністра Арсенія Яценюка реформатором.

"У мене фантастичні особисті відносини з прем'єр-міністром. Я вважаю, що він - реформатор, я вважаю, що він робить відмінну роботу", - заявив Порошенко.

При цьому Президент підкреслив, що ключовим для нього є необхідність продовження реформ, боротьба з корупцією та підвищення ефективності роботи влади.

Він також зазначив, що очікує позитивних новин в цьому контексті найближчим часом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування