На підприємстві, яке реалізовувало нафтопродукти Курченка, - обшуки

П'ятниця, 11 березня 2016, 17:35

В офісах і за місцем проживання керівництва ДП "Укртранснафтопродукт" проводять обшуки.

Про це в п'ятницю повідомляє заступник генерального прокурора - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе в своєму Facebook.

"На даний момент прокурори і поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і діючих керівників і засновників ДП "Укртранснафтопродукт", а також чотирьох інших пов'язаних з ними підприємств у Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні ", - пише Сакварелідзе.

Також він зазначає, що за клопотанням прокуратури суд наклав арешт на понад 100 млн. грн, які були отримані в результаті реалізації нафтопродуктів Курченко.

"Вчора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних декількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області. У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені", - повідомляє прокурор.

Як відомо, український уряд обіцяв реалізувати конфісковані нафтопродукти бізнесмена-втікача з "Сімї" Януковича Сергія Курченка на аукціоні, а виручені кошти витратити на потрібні українській армії.

Через рік з'ясувалося, що нафтопродукти були реалізовані за заниженою ціною приватним компаніям бізнесмена Сергія Тищенка, близько знайомого з головою парламентського комітету з безпеки і оборони Сергієм Пашинським.

Збитки держави СБУ оцінює в 250 млн гривень.

"Українська правда" публікувала своє розслідування про цю аферу.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News