Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ініціюють засідання Радбезу ООН через дії Ірану

Субота, 12 березня 2016, 02:37

Американська делегація при ООН ініціювала проведення консультацій Ради Безпеки в понеділок, 14 березня, для обговорення проведених Іраном запусків балістичних ракет.

Про це заявила в п'ятницю постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає "Укрінформ".

"Сполучені Штати глибоко стурбовані недавніми пусками в Ірані балістичних ракет, які є провокаційними і дестабілізуючими. Крім того, як було повідомлено, іранські військові лідери поширили заяви, що ці ракети ними розглядаються як пряма загроза для Ізраїлю. Ми засуджуємо такі загрози по відношенню до іншої країні-члену ООН і одного з наших найближчих союзників", - сказала вона.

Пауер нагадала, що резолюція Ради Безпеки ООН 2231 закликає Іран не робити ніяких запусків балістичних ракет, здатних доставляти ядерну зброю.

"Ми будемо піднімати це питання щодо небезпечних запусків в ході консультацій Ради, які ми скликаємо в понеділок", - зазначила дипломат.

Пауер додала, що такі дії Ірану підкреслють необхідність працювати з партнерами по всьому світу, "щоб уповільнити і звести нанівець ракетну програму Ірану".

У зв'язку з цим американський представник зазначила, що Сполучені Штати продовжать наполягати на повному виконанні Тегераном резолюції 2231, яка "прямо забороняє підтримку зовнішніми виробниками іранської програми створення балістичних ракет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування