Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відмова Росії звільнити Савченко США не влаштує - адвокат

Субота, 12 березня 2016, 10:49

Адвокат Ілля Новіков, який захищає в Росії Надію Савченко, переконаний, що Сполучені штати Америки продовжать тиск, якщо РФ не відпустить українку-пілота.

У Facebook він назвав проривом для захисту різкі заяви держсекретаря США Джона Керрі й віце-президента Джозефа Байдена щодо справи Савченко.

Новіков зазначив, що поки Савченко була на сухому голодуванні, у нього "немов весь час цокав таймером під вухом", а тепер "є ще як мінімум 10 днів".

За його словами, адвокатська робота в суді завершилася разом із дебатами 3 березня, але тепер "фокус змістився у сферу дипломатії".

"Ті, хто згадує у зв'язку зі справою Савченко фільм "Шпигунський міст", навряд здогадуються, наскільки вони близькі до реальності. Це саме той випадок – як адвокат я представляю лише свого клієнта і можу говорити куди вільніше за будь-якого українського дипломата. Ми скористалися цим для з'ясування позиції американців, чий голос може стати вирішальним", - зазначив Новіков.

"Майже три тижні, з перервою на дебати в Донецьком суді, я перебуваю в США. З кінця лютого в мене було до трьох десятків бесід із американськими політиками й дипломатами, і до, і після оголошення дати винесення вироку. Спочатку всі висловлювалися дуже стримано. Так, вони в цілому в курсі ситуації (конгрес) і відслідковують її постійно (держдепартамент), але поки рано говорити про конкретні кроки", - написав він.

За словами адвоката, "прорив стався на початку цього тижня".

"Держсекретар Керрі й віце-президент Байден одночасно виступили з дуже різкими заявами. США не визнають процес над Надією Савченко внутрішньою справою Росії, вважають, що після взяття в полон бойовиками ЛНР її вивезли в Росію силою, і вимагають її негайного звільнення без усяких умов", - зазначив Новіков.

За його словами, людина, "яка у курсі всієї ситуації", підтвердила серйозність слів Керрі.

"У конгресі є люди, налаштовані значно агресивніше. Один із моїх співрозмовників назвав міністра Лаврова "жорстоким виродком, місце якому у санкційних списках Магнітського". Але санкціями розпоряджається Держдеп, а не конгрес, хоча підтримка конгресу може спонукати адміністрацію діяти рішучіше", - заявив Новіков.

Він наголосив, що цього тижня чотири політики, які претендують на висування в президенти США, висловилися за звільнення Савченко: Тед Круз, Джон Кейсік, Хілларі Клінтон і Берні Сандерс.

"Основний підсумок на сьогодні: відповідь Росії "Ні" на вимогу звільнити Надію США не влаштовує, і розмови не закінчує. Внутрішньою справою Росії суд над Савченко не визнають. Усними протестами справа не обмежиться", - написав адвокат.

"У дні, які лишаються до 21 березня, коли повинні оголосити вирок, політичні коліщатка продовжать обертатися, але нічого приємного для керівництва Росії з них не вискочить, хорошої угоди не вийде. Поки ще є можливість зупинитися й зафіксувати збитки на поточному рівні. Зеленіше не буде", - додав Новіков.

Уже почти двое суток мне обрывают телефон и засыпают по почте вопросами «ААААА ЧТО У ВАС ТАМ ВООБЩЕ ПРОИСХОДИТ?». Первые...

Posted by Илья Новиков on Friday, March 11, 2016

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: