У Анкарі стався потужний вибух: 34 загинули, 125 поранено

Неділя, 13 березня 2016, 18:54
У Анкарі стався потужний вибух: 34 загинули, 125 поранено

Внаслідок вибуху, що стався у центральному урядовому районі Анкарі (Туреччина), загинули 34 особи, 125 дістали поранень. 

Про це повідомляє AFP з посиланням на офіційні дані медиків.

Як повідомив Reuters, вибух стався поруч з центральним парком, який розташований біля великого транспортного вузла. Про точну кількість жертв та поранених не повідомлялося, було лише відомо, що їх багато.

Згодом глава МВС Туреччини підтвердив, що вибух стався через вибухівку у цивільному автомобілі на автобусній зупинці, повідомляє АР.

Дождь з посиланням на місцеві ЗМІ зазначав, що вибух стався біля виходу зі станції метро Гуверпарк поруч із бізнес-центром Gamma, а причиною вибуху стала вибухівка в автомобілі. Полум'я охопило 5-6 машин, що стояли поруч.

За даними ЗМІ, дим від пожежі внаслідок вибуху видно за кілька кілометрів від епіцентру події, де горять автомашини і автобуси.

Район, у якому стався вибух,  оточено силами безпеки.

До вибуху в Анкарі можуть бути причетні бойовики Робітничої партії Курдистану, або пов’язаного з нею терористичного угруповання, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в турецьких силах безпеки.

"Згідно з попередніми даними, ця атака була вчинена або Робітничою партією Курдистану, або пов’язаною з нею організацією" , - повідомило джерело.

Також повідомляється, що у Туреччині заблоковано доступ до соцмереж Facebook та Twitter через поширення фото та відео із зображенням жертв теракту і моменту самого вибуху.

 
Фото з Твіттера Kaç Saat Oldu?
 
Фото з Твіттера Kaç Saat Oldu?
 
 
 
 

Українська правда, Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування