Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС буде надавати допомогу Молдові за умови виконання нею реформ

Вівторок, 15 березня 2016, 00:46

Європейський союз буде надавати допомогу Молдові, в тому числі фінансову, при виконанні республікою всіх поставлених перед нею умов проведення реформ.

Про це заявили верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і комісар ЄС Йоханнес Хан, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вони виступили на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом з нагоди другого засідання Ради асоціації ЄС-Молдова.

"Ми домовилися, що будемо продовжувати підтримувати Республіку Молдову у виконанні програми реформ, які вона взяла на себе зобов'язання провести в рамках угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі", - заявила Федеріка Могеріні, підкресливши, що Брюссель хоче бачити конкретні дії і результати.

"Ми домовилися про важливість прискорення ключових політичних та економічних реформ, особливо деполітизації державних органів, боротьби проти системної корупції, розслідування банківських махінацій, реформування судової системи і банківської сфери в інтересах молдавського народу", - продовжила вона.

На засіданні Ради асоціації глава молдавського уряду Філіп представив "дорожню карту" активізації реформ, які необхідні для отримання подальшої фінансової допомоги ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: