Порошенко закликав комісію НАЗК до ранку призначити членів агенції

Вівторок, 15 березня 2016, 23:36
Порошенко закликав комісію НАЗК до ранку призначити членів агенції

Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками комісії з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції та закликав їх проголосувати і призначити двох членів.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави закликав їх проголосувати та призначити двох членів НАЗК, оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

Звертаючись до присутніх Порошенко підкреслив: "Я вам не називаю жодного прізвища, я не знаю хто і за ким стоїть. Впевнений в тому, що представник, якого я призначив займає абсолютно проукраїнську позицію, так як і кожен з вас. На сьогоднішній день проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку було (обрано) два члени НАЗК, щоб я в Брюссель полетів з вашим протоколом".

Президент зазначив, що Україна 7 років йде до введення безвізового режиму з боку ЄС і зараз Україна в безвізовому питанні має підтримку Європейської Комісії.

"Вони нам довіряють. І принципова позиція - не підірвати цю довіру", - заявив він.

Президент наголосив на неприпустимості сценарію, коли члени Комісії не домовилися з приводу кандидатур, і в результаті буде оголошений новий конкурс.

15 березня Комісія з обрання членів НАЗК не змогла підтримати двох кандидатів, яких вважають ключовими, після чого заступник голови адміністрації Олександр Данилюк тимчасово призупинив участь в роботі комісії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування