Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курди хочуть "федералізації" Сирії. Туреччина протестує

Четвер, 17 березня 2016, 02:40

Сирійські курди пообіцяли проголосити федеративну систему в контрольованих ними областях у північній Сирії, Туреччина, в свою чергу, попередила, що не визнає "курдської федерації".

Про це пише Reuters.

Ідріс Нассан, який відповідає за зовнішні зв'язки в Кобані - однієї з трьох автономних областей, позначених курдами два роки тому - сказав агенству в середу, що майбутній крок означає "розширення рамок самоврядування, сформованих курдами та іншими".

Області отримають назву Федерація північної Сирії, сказав Нассан, і представлять інтереси всіх проживаючих там етнічних груп.

Сусідня Туреччина побоюється, що прагнення сирійських курдів до автономії розпалює курдський сепаратизм в самій Туреччині.

Анкара негайно засудила оголошення сирійських курдів про федералізацію. Турецький МЗС виступив за національну єдність Сирії і волевиявлення всього сирійського народу на базі нової Конституції, як це погоджено за міжнародним посередництвом.

Туреччина і ряд інших країн не погодилися запросити на міжсирійські переговори в Женеві курдську партію "Демократичний союз". Анкара вважає цю організацію крилом Робітничої партії Курдистану (PKK), звинувачуючи в диверсіях.

Так, влада Туреччини вважає, що до вибуху, що стався в Анкарі 13 березня, причетні бойовики Робітничої партії Курдистану, або пов'язаного з нею терористичного угрупування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування