Турчинов: Мобілізацію можуть відкласти, якщо буде достатньо контрактників

Середа, 2 березня 2016, 19:59

Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що рішення про чергову хвилю мобілізації буде ухвалено у березні, але у разі достатньої кількості контрактників терміни можуть бути перенесені.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для нас дуже важливо мати сильну боєздатну армію, готову перемагати. І, безумовно, основна частина цієї армії повинна воювати на професійній основі. Що вищою є саме професійна складова, то ефективніше діють війська. Це - аксіома, і я думаю, що ніхто з цим сперечатися не буде", - розповів Турчинов.

За його словами, щоб посилити професійну складову в армії, незважаючи на всі економічні проблеми, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету в 2016 році.

"Мінімум 7 тис. (7 тис. грн зарплати) - це контрактник, який потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, який у ЗСУ і Нацгвардії повинні отримувати ті, що підписують контракт. А ті, що служать у зоні проведення АТО, беруть участь у бойових діях, мають отримувати ще й додаткові надбавки", - сказав Турчинов.

За його словами, саме такі кроки привели до того, що різко збільшилося кількість охочих підписати контракт.

"У нас березень є контрольним місяцем для ухвалення рішення стосовно мобілізації. Якщо ми побачимо, що збільшення кількості контрактників відбувається достатньою мірою, щоб забезпечити на необхідному рівні чисельність нашої армії, то ми не поспішатимемо з мобілізацією і не триматимемо її як резерв на випадок активізації агресії з боку РФ", - пояснив секретар РНБО.

Турчинов також нагадав про те, що ще одним резервом є призов на строкову службу в армію.

"Додатковий резерв, який у нас є, - це також наші призовники, молодь, яку в нас призивають на строкову службу в армію. Але тут чітка установка - призовники не служать в зоні АТО. Генштаб і Міноборони чітко цього принципу дотримуються", - сказав він.

При цьому секретар РНБО запевнив, що демобілізація відбудеться точно у встановлені терміни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...