Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: У РФ різко активізували справу проти сестри Надії Савченко - Віри

Понеділок, 21 березня 2016, 08:29
ЗМІ: У РФ різко активізували справу проти сестри Надії Савченко - Віри

У Росії різко активізували слідчі дії щодо сестри утримуваної в РФ Надії Савченко - Віри.

Про це повідомляє російська газета Коммерсант із посиланням на свої джерела.

Йдеться про нібито "образу судді" на процесі в Грозному, де розглядається справа українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка. Віра була у них громадським захисником.

За даними видання, через чотири місяці після порушення кримінальної справи стосовно Віри Савченко чеченські слідчі провели перші допити свідків: адвоката Марини Дубровиної і українця Станіслава Клиха, що знаходиться в грозненському ізоляторі.

"Я і мій підзахисний Клих стали свідками тієї самої перепалки між Вірою Савченко і суддею Вахітом Ісмаїловим", - пояснила пані Дубровіна. Сама пані Савченко після того скандального судового засідання в Грозному не з'являлася і, як сказав її адвокат Марк Фейгін, не планує цього робити.

Адвокат Фейгін, який представляє інтереси Савченко вважає її справу безперспективною. "Вона не ображала суддю, просто щось пробурчала собі під ніс, а її виставили із залу, та ще справу завели", - сказав Фейгін.

На його думку, кримінальне переслідування Савченко було розпочато лише для того, щоб позбавити її можливості брати участь в процесі в Грозному. "Як громадський захисник пані Савченко могла надати значну підтримку адвокатам своїх співвітчизників, а суддя вирішив перешкодити цьому", - вважає Фейгін.

Зазначимо, що напередодні суд відхилив клопотання адвокатів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха про проведення в Україні місцевими правоохоронцями допитів свідків з боку захисту, які живуть в цій країні.

Конфлікт між Вірою Савченко і суддею Вахітом Ісмаїловим стався 28 жовтня 2015 року на засіданні верховного суду Чечні у справі українських громадян Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, які звинувачуються у вбивствах федералів під час першої чеченської кампанії.

Савченко, за версією правоохоронців, беручи участь в процесі як громадського захисника, в грубій формі сперечалася із суддею і дозволяла собі висловлювання, які "ображають не тільки головуючого, а й інститут правосуддя як такий". Савченко в той день видалили із залу суду.

Пізніше на підставі заяви судді Ісмаїлова стосовно Савченко було порушено кримінальну справу за ст. 297 КК РФ (неповага до суду, що виразилося в образі судді). Максимальне покарання за цією статтею - штраф у розмірі до 200 тис. руб, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...