Британія закликає Росію віддати Крим

Понеділок, 21 березня 2016, 15:18

МЗС Великобританії закликало РФ відмовитись від незаконної анексії та повернути Крим Україні.

Про це заявив глава МЗС Британії Філіп Хаммонд, передає прес-служба британського посольства.

Хаммонд нагадав, що рівно два роки тому президент РФ Володимир Путін підписав указ про "включення" Криму до складу Росії.

"У цей день два роки тому Росія спробувала узаконити свою незаконну окупацію Криму за допомогою одностороннього "договору" для "поглинання" півострова. Але насправді відбулось банальне захоплення чужих земель", - заявив він.

Глава МЗС вважає, що "протиправно анексувавши українську землю, порушивши територіальну цілісність України та дестабілізувавши східну Україну, Росія порушила міжнародне право та кинула виклик світовому порядку, заснованому на правилах".

"Наша позиція чітка – ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконне захоплення Росією Криму. Але ми також не забудемо про жертв російської агресії й порушення Росією прав людини, зокрема, стосовно етнічних меншин, особливо, кримськотатарської громади, яка продовжує потерпати від дій Росії", - йдеться в заяві.

Хаммонд засудив спробу РФ заборонити діяльність Меджлісу і закликав покласти край порушенням прав людини.

"Незаконна анексія Криму була актом агресії, перед обличчям якої ми повинні зберігати єдність і захистити наші цінності. Я закликаю Росію припинити свою окупацію та повернути Крим Україні", - заявив глава МЗС Британії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News