Порошенко на тижні оголосить демобілізацію 4-ї хвилі

Вівторок, 22 березня 2016, 10:34

Президент Петро Порошенко цього тижня підпише наказ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації.

Про це глава держави заявив на зустрічі з бойовими командирами 22 березня.

"Останні цифри укладення контрактів, які відбулися з початку поточного року, дають нам усі підстави для оптимізму. До тренувальних і навчальних центрів вже спрямовано 13 тисяч військовослужбовців, які уклали контракт у цьому році", - сказав він.

"Це дає можливість значно посилити і мотивацію, і якість підготовки, і відповідним чином скоротити плани щодо мобілізації", - додав Порошенко.

"До речі, маю ще одну приємну новину. Цього тижня я підпишу указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі. Вони матимуть можливість, відслуживши, відправитись додому", - заявив президент.

За його словами, для реалізації завдань сьогодення буде проаналізовано і суттєво скорочено плани щодо мобілізації.

"Моє завдання – щоби левова частина комплектації (армії) відбувалася через контрактну складову. Тому темп укладання контрактів наказую не збавляти, а лише нарощувати", - сказав Порошенко.

"Вимагаю від всіх командирів всіх рівнів взяти процес комплектування під особистий контроль на усіх етапах його реалізації – від військкомату до конкретного підрозділу. Щоб у гонитві за кількісними показниками ми не повторювали минулих помилок", - наголосив Порошенко.

За словами президента, на сьогодні армія укомплектована особовим складом, "одягнена, нагодована, вмотивована, краще забезпечена озброєнням та військовою технікою", ніж було 2 роки тому, – і "це не показуха".

"І волонтерський десант, і інспектори Міністерства оборони, і незалежні перевірки підтверджують: у 99% випадків ті реформи, які нами запроваджені, приносять свої плоди", - сказав він.

Президент також зазначив, що декілька днів тому він підписав "важливі документи для підвищення обороноздатності" України.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування