Яценюк обіцяє фінансувати поліцію грошима Януковича

Четвер, 24 березня 2016, 10:50

Три мільярди гривень на дофінансування МВС повинні надійти з конфіскованих у колишнього оточення екс-президента Віктора Януковича коштів.

Про це у четвер в Борисполі в ході прийняття присяги поліцейськими патрульної служби заявив прем'єр Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З боку уряду – нам і далі треба фінансувати як реформу Національної поліції, так і Збройні сили, так і в цілому кожну реформу – починаючи від охорони здоров'я і закінчуючи освітою. Міністр внутрішніх справ звернувся до уряду з тим, що необхідно збільшити на три мільярди гривень фінансування Національної поліції для завершення реформи", – сказав Яценюк.

За його словами, уряд знайшов джерело фінансування – кошти оточення Януковича, які були заарештовані ще рік тому.

"Ми очікуємо від парламенту ухвалення необхідного закону, а від судової та правоохоронної системи – не просто арешту коштів, що ми вже зробили, а і конфіскації цих коштів, передачі їх у бюджет і відправки їх на національну безпеку і оборону, так і на дофінансування Національної поліції", – сказав прем'єр.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані гроші попередньої влади підуть на фінансування армії.

17 березня депутати після довгих дискусій прийняли в першому читанні законопроект про спецконфіскацію грошей попередньої влади ще до засудження цих людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування