Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лаврова у справі Савченко заявили, що РФ "нічого не винна"

Неділя, 27 березня 2016, 15:18
У Лаврова у справі Савченко заявили, що РФ нічого не винна
РБК

МЗС Росії наполягає, що Російська Федерація не є суб'єктом Мінських угод і може лише тиснути на сторони, які конфліктують в Україні.

Про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова в неділю журналістам, повідомляє РИА Новости.

"Мінські угоди присвячені двом сторонам конфлікту, на які Росія повинна тиснути, так само як і Франція, і ФРН повинні впливати на Київ", - заявила вона.

"Усе, нічого іншого ми не винні", - сказала Захарова щодо повернення в Україну засудженої в РФ українки Надії Савченко.

Як відомо, Савченко вивезли з України у червні 2014 року й незаконно засудили в Росії до 22 років колонії за звинуваченням у причетності до смерті російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, які перебували на блокпосту на Донбасі під час обстрілу. Також Савченко засудили штраф за "незаконний перетин кордону".

Савченко відмовилася оскаржувати вирок і пригрозила поновити сухе голодування, коли він набуде чинності. Вирок їй оголосили 22-го, а вручили 26 березня – відтак, він набуде чинності за 10 днів від тої дати.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ ніколи не визнає цей вирок, однак висловив готовність обміняти Савченко на двох російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, затриманих у зоні АТО на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: