Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама розповів про відверту розмову з Путіним про ЗМІ

Вівторок, 29 березня 2016, 15:26

Президент США Барак Обама в розмові про свободу слова з Володимиром Путіним висловив припущення, що російський президент повністю контролює ЗМІ в своїй країні.

Про це Обама розповів в понеділок на церемонії вручення Тонеровской премії за видатні досягнення в політичній журналістиці за 2015 рік, пише "Голос Америки".

"Нещодавно у мене була грунтовна розмова з президентом Путіним про Сирію і Україну. Він прочитав статтю Джеффа Голдберга в журналі Atlantic про мою зовнішньополітичну доктрину. І він сказав: "Я не згоден з деякими речами, які ви там сказали", - сказав Обама.

Він підкреслив, що, хоча його цитати в статті були правильними, деякі моменти публікації, "можливо, не повною мірою відображали всі нюанси моїх міркувань по конкретній темі, яку піднімав президент Путін".

"Я вказав йому, що, звичайно ж, на відміну від тебе, Володимире, я не редагую статті до їх публікації", - сказав Обама.

Видання уточнює, що інтерв'ю з широкого кола питань, було опубліковано в середині березня. У ньому президент Обама сказав, що Росія продемонструвала слабкість, коли вторгалася в Україну і направляла своїх військових до Сирії.

"Реальна сила означає, що ви можете отримати те, що вам потрібно, не вдаючись до насильства", - зазначив він.

Під час виступу в понеділок Обама не уточнив, яка частина інтерв'ю обговорювалася з Путіним.

Як відомо Білий дім повідомляв, що лідери США і Росії розмовляли по телефону 14 березня. В ході цієї розмови обговорювалися зроблене президентом Путіним оголошення про часткове виведення російських військ з Сирії і ситуація в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: