СБУ: Краснов був агентом представника ГРУ РФ Голоскокова

Четвер, 3 березня 2016, 15:40

У Службі безпеки стверджують, що глава громадянського корпусу "Азов - Крим" Станіслав Краснов був на зв'язку як агент у представника Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії Костянтина Голоскокова.

Про це заявив керівник апарату представника СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пан Краснов, принаймні, з 2013-2014 року перебуває на зв'язку як агент у співробітника Головного розвідувального управління на той момент Генштабу Міноборони Російської Федерації Костянтина Голоскокова", - заявив він.

За його словами, Краснов постійно контактує з Голоскоковим, використовуючи при цьому конфіденційні способи зв'язку.

На слайді, продемонстрованому Ткачуком на брифінгу, Голоскоков значиться як так званий "комісар" російського молодіжного демократичного "антифашистського" руху "Наші", а також є кадровим офіцером російських спецслужб.

За інформацією СБУ, Голоскоков причетний до організації та реалізації на території України протягом 2013-2014 років акцій диверсійно-підривного характеру.

Як пояснив Ткачук, дуже велика частина доказів наявна у матеріалах справи має гриф секретності "таємно".

"Тому експертна комісія має прийняти рішення щодо зняття грифу таємності, щоб із цими матеріалами могли працювати як у судді, так і адвокати", - зазначив він.

"У Шевченківському суджі, який наразі розглядає наше клопотання, відсутній режимно-секретний відділ, а в суддів немає допуску до державної таємниці. Це бюрократична завада, яка нам заважає у повній мірі пред'явити суддям весь обсяг доказів. Але ми працюємо у цьому напрямку", - додав Ткачук.

На брифінгу він зачитав фрагменти "переписки Краснова з Голоскоковим", вилученої з жорсткого диска комп'ютера "азовця".

У свою чергу адвокат Краснова Андрій Мамалига у коментарі "Українській правді" назвав такі заяви СБУ голослівними.

"Це все необґрунтовані заяви, непідтверджені доказами. Вони, можливо, ґрунтуються на якихось оперативних даних контррозвідки, але дані контррозвідки до справи не пришиєш. На підставі цих даних людина просто не може бути засуджена. Це оперативні дані, а оперативні органи не займаються збором свідчень", - наголосив адвокат.

За його словами, оперативні дані "отримані із порушенням кримінально-процесуального кодексу".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування