Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд обрав Краснову домашній арешт з носінням браслета

Четвер, 3 березня 2016, 17:02

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід голові цивільного корпусу "Азов" у Криму Станіславу Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета.

Таке рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на засіданні в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Самого Краснова в залі суду немає, оскільки раніше йому стало зле, він втратив свідомість і був госпіталізований. Як повідомляв "Азов", Краснов - в реанімації.

У рішенні суду, яке зачитав Трубніков, Краснов зобов'язаний перебувати під домашнім арештом до 24 квітня.

"Враховуючи те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, участь в АТО, активну громадянську позицію, позитивні характеристики з місця служби, стан здоров'я і поручительство таких діячів, як Хмара (Герой України Степан Хмара – ред.) і Коханівський (командир добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського – ред.)... вважає необхідним застосувати відносно підсудного запобіжний захід у вигляді круглосутончого домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю (браслета – ред.)", - зачитав постанову суддя Трубніков.

Згідно з постановою суду Краснов зобов'язується не залишати квартиру своєї матері в Броварському районі Київської області, на кожну вимогу слідчого, здати паспорт громадянина України й закордонний паспорт.

Водночас суд, взявши до уваги заяву підсудного про застосування до нього сили з боку співробітників СБУ під час затримання, а також побиття його в кабінеті слідчого, зобов'язав відповідний відділ Генеральної прокуратури України розібратися в тому, що сталося.

Як повідомлялося, в четвер Краснову у додавання до звинуваченням у незаконному зберіганні зброї висунули підозру у причетності до тероризму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування