Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя-хабарник з Одеси намагався накласти на себе руки

Середа, 30 березня 2016, 11:37

Суддя Малиновського районного суду Одеси, якого у вівторок впіймали на отриманні хабара 500 тисяч гривень, намагався покінчити життя самогубством.

Про це йдеться у заяві глави Ради суддів України Валентини Симоненко, яку у середу оприлюднив прес-центр судової влади.

Вона засудила дії співробітників НАБУ та Нацполіції, зазначивши, що "останнім часом повага до честі та гідності людини і, зокрема, особи, яка підозрюється у скоєнні злочину, з боку осіб, які проводять оперативно-розшукові або слідчі дії, є повністю знівельованою".

"Методи і дії співробітників Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції призвели до спроби самогубства підозрюваного", - йдеться у заяві Симоненко.

"Прикро, але на сьогодні у суспільстві побутує думка, нав’язана безвідповідальними політиками, що, сама по собі посада судді характеризує людину як хабарника і недоброчесного громадянина. У нашій історії таке ставлення до людини вже було у 30-х роках ХХ століття, тому повторення такої історії демократичній державі Україні не потрібно", - сказано у заяві прес-центру.

Як відомо, у вівторок прес-секретар президента Петра Порошенка Святослав Цеголко повідомив, що НАБУ спільно з СБУ провели операцію з затримання судді, який отримав хабар в розмірі 500 тисяч гривень. При цьому суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і, користуючись імунітетом, втік.  

Пізніше НАБУ з’ясувало місце знаходження втікача.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: