Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісту Євромайдану Коломійцю у Криму "світить" до 20 років

Четвер, 31 березня 2016, 08:41
Активісту Євромайдану Коломійцю у Криму світить до 20 років

У відношенні українця Андрія Коломійця в анексованому Росією Криму 30 березня відбулося засідання суду

Його звинувачують у замаху на вбивство двох колишніх працівників "Беркута" під час Майдану в Києві, повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Андрію Коломійцю інкримінують кілька статей КК Російської Федерації: ст.105 – убивство двох і більше осіб (незавершене), ст.228 – зберігання наркотичних засобів, ст.30 – замах на злочин.

У цілому, йому може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

За даними правозахисників, на судовому засіданні адвокат указав суду на застосування катувань до Коломійця після затримання, а також указав на факти, які свідчать про фальсифікації у цій справі. Свідок із боку захисту також указувала на те, що в Коломійця були сліди катувань на тілі.

"У потерпілих (колишні співробітники "Беркута" Козляков, Гавриленко) визнано шкоду у вигляді фізичного болю. Таким чином, у них навіть не зафіксовані тілесні ушкодження. У той же час, Андрію Коломійцю інкримінують замах на заподіяння смерті, але достовірно встановлено лише біль", - повідомив Кримській правозахисній групі адвокат звинувачуваного.

Наступне засідання у цій справі призначене на 8 квітня.

Андрій Коломієць – громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року з порушенням процесуальних норм Росії, як стверджують у Кримській правозахисній групі, був арештований у Кабардино-Балкарії в Росії. Згодом його вивезли до Криму, і з 13 серпня 2015 року він перебуває в СІЗО Сімферополя.

Раніше Коломієць повідомляв Кримській правозахисній групі, що до нього застосовувалися катування на Північному Кавказі одразу поле затримання. Зокрема, за його словами, це було зроблено також для того, щоб вибити з нього свідчення проти Олександра Костенка.

Активіста Євромайдану Костенка вже засудили у Криму: йому присудили 3 роки 6 місяців позбавлення волі.

За версією російського слідства, Коломієць, будучи членом "екстремістської організації "Українська повстанська армія" (УПА), у ході масових заворушень у Києву в січні 2014 року вчинив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу "Беркут", закидавши їх пляшками із запальною сумішшю .

В Україні офіційно не зареєстрована "Українська повстанська армія".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування