Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тука пояснив, чому пункт в Золотому не пропрацював і дня

Четвер, 31 березня 2016, 22:18

Контрольно-пропускний пункт в Золотому довелося закрити, бо бойовики зі свого боку не дозволяли машин переходити  через лінію розмежування.

Про це написав на своїй сторінці Facebook голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, пояснюючи, чому через півдня після відкриття КПВВ, його довелося закрити.

"Рішення про відкриття КПВВ "Золоте" приймалось в Мінську. Приймалось ОБОМА (!!!) сторонами. Ми отримали відповідне доручення і почали працювати.

 
ФБ Дарки Оліфер

Ми облаштували щелі, куди, в разі обстрілу, могли б сховатись люди. Розробили кілька автобусних маршрутів. Начебто, передбачили все. Все, окрім одного! Ми не змогли передбачити, що "міністри" повністю проігнорують Мінські домовленості щодо відкриття цього пункту. Повністю!!!" – обурився він.

"Коли ранком, як і обіцяли, ми відкрили КПВВ, пішли перші пішоходи і поїхали перші автівки. З нашої сторони весь механізм працював як годинник: швидко, зручно, якісно. Ми з нетерпінням чекали на перші автівки з того боку", - розповів він.

"Виявилось, що "міністри" не надали своїм "героям" жодного наказу! Цивільні автомобілі уперлись в залізобетонну огорожу, якою перекритий весь шлях. Їм в грубій формі пояснили, що самім "героям" жодних наказів не надходило і тому, "идите на ...", - розповів Тука.

"Люди, які йшли пішки, почали просто обходити блок-пост терористів, вислуховуючи лайки та погрози. Окрім того, ні в кого з нас не було впевненості, що цивільні, обходячи стежками блок-пост терористів, не нарвуться на якусь міну чи розтяжку", - додав Тука.

Він також наголосив, що спостерігачі ОБСЄ повідомили своїм колегам, які перебувають по інший бік, про те, що пункт відкрито.

"Пройшло 20 хвилин, 40... Нічого не мінялось. Нарешті, ми зрозуміли, що "герої" послали ОБСЄшників туди, куди до того послали цивільних", - зазначив він.

"Розуміючи те, що, в будь-яку мить може трапитись трагедія з цивільним населенням, порадившись, ми прийняли рішення про закриття КПВВ. Безпека - перш за все", - додав він.

Тука повідомив, що станом на 19:10 в зоні КПВВ знаходяться близько 180-ти громадян, які приїхали туди, щоб перетнути лінію розмежування.

У свою чергу СММ ОБСЄ закликало обидві сторони працювати разом, щоб відкрити пункт пропуску.

Як відомо, у четвер в Золотому почав роботу перший в Луганській області автомобільний пункт пропуску.

Після  15 години того дня Тука розпорядився закрити пункт в’їзду-виїзду "Золоте" через кілька годин після відкриття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування