Ситник: Зняти інформацію і з Viber, і з WhatsApp реально

П'ятниця, 4 березня 2016, 09:54

Глава НАБУ Артем Ситник заявляє про початок співпраці з ФБР і про те, що є можливість знімати інформацію з месенджерів Viber і WhatsApp.

Про це Ситник сказав в інтерв'ю Дзеркалу Тижня, відповідаючи на питання про те, що віце-президент США Джо Байден умовляв президента у необхідності забезпечення НАБУ окремої від СБУ технічною можливістю вести прослуховування.

"Президент не висловився категорично проти. Було досить розпливчасте формулювання. Що стосується позиції СБУ, у неї свої мотиви не допомагати нам: загроза тероризму і необхідність загального контролю", - сказав він.

"Однак, ні перше, ні друге не змінює нашої позиції з цього приводу. Тим більше, в ситуації, м'яко кажучи, частих випадків незаконного зняття інформації з каналів зв'язку самими працівниками Служби. Проте, у мене є підозра, що ВР навряд чи найближчим часом зробить нам такий подарунок. Занадто багатьом ми наступаємо на хвіст", - сказав Ситник.

"Зняти інформацію і з Viber, і з WhatsApp, використовуючи можливості СБУ, - реально", - також сказав він.

"Що стосується співпраці з США, буквально сьогодні ми спілкувалися з представниками ФБР, які передали нам текст меморандуму про співпрацю. Ми вивчаємо документ. У нас вже є їх представник, його робоче місце і необхідне обладнання для переведення кримінальних справ в електронну форму. Тобто домовленості, досягнуті в США, почали реалізовуватися ", - сказав Ситник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...