Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль звинувачує палестинця в підготовці терактів в Україні

П'ятниця, 4 березня 2016, 10:06

Прокуратура Південного округу Ізраїлю подала в окружний суд у Бєер-Шеве звинувачувальний висновок проти уродженця Гази Самі Хамада Хабіба, який проживав із 2010 року в Україні.

За версією слідства, 30-річний араб планував вчинити теракти проти ізраїльських громадян в Україні, а також в Ізраїлі, пише IzRus із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції Ізраїлю.

Стверджують також, що звинувачуваний надавав послуги терористичній організації ХАМАС під час операції "Литий свинець" і будівництва тунелів.

Хабібу пред'явлено звинувачення у змові з метою скоєння злочину, надання послуг незаконній організації та шпигунстві.

У звинувачувальному висновку сказано, що палестинець розробляв три різні плани вчинення теракту.

Згідно з першим із них, звинувачуваний планував вдатися до послуг української дівчини легкої поведінки. Вона мала спокусити високопоставленого офіцера ЦАХАЛу й умовити його приїхати в Табу, щоб звідти військовослужбовця викрали й перевезли в сектор Газа. У випадку відмови офіцера приїхати на Синай, нібито планувалося викрасти його в Україні й убити там, а потім надіслати його документи в сектор Газа для ведення переговорів щодо нього.

Згідно з другим планом, стверджує слідство, Хабіб збирався обстріляти автобус із ізраїльськими туристами, які приїхали до України, або сховати вибуховий пристрій у сумці й занести його в транспортний засіб. Палестинець вибрав для здійснення цього теракту Одесу, вважаючи, що туди приїжджає багато туристів з Ізраїлю, стверджує поркуратура.

По третьому сценарію обвинувачуваний нібито збирався поставляти зброя ізраїльським арабам, що вступили в ряди ИГИЛ, для того, щоб вони робили в Ізраїлеві теракти з використанням терористів-смертників. Хабиб нібито планував встановити зв’язок із активістами ІДІЛ серед ізраїльських арабів, які проживають в Україні, і через них передавати зброю за допомогою радіокерованого літака.

За даними ізраїльтян, звинувачуваний збирав інформацію про ізраїльських туристів, які прибувають до України, і їх пересування країною. Також він нібито наводив довідки про вартість радіокерованих літаків в Україні й вагу, яку вони можуть піднімати.

Хабіба затримали 31 січня на КПП "Алленбі" на кордоні Ізраїлю та Йорданії у той момент, коли він намагався потрапити на територію єврейської держави, а звідти в сектор Газа.

Прокуратура попросила продовжити арешт Хабіба до закінчення судового процесу проти нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування