Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська просить пустити українських лікарів до Савченко

П'ятниця, 4 березня 2016, 15:15

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просить пустити українських лікарів до Надії Савченко.

З відповідним закликом вона звернулася до своєї російської колеги Елли Памфілової у п'ятницю.

"Українська сторона готова визначити і направити в Російську Федерацію лікарів, які зможуть провести належний огляд і стежити за станом здоров’я Надії Савченко. Прошу вас сприяти вирішенню питання про організацію огляду Надії Савченко українськими лікарями, яким вона довіряє і призначень яких вона буде дотримуватися", – йдеться у листі омбудсмана.

 

Лутковська переконана, що таке вирішення питання дозволить не допустити погіршення здоров’я Надії Савченко й уникнути непоправних наслідків.

"Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться забезпечити право Савченко на отримання належної медичної допомоги", – зазначається у листі.

Як відомо, останнє судове засідання у справі Савченко мало відбутися 3 березня, але саме перед її останнім словом суд несподівано оголосив перерву до 9 березня.

Через це Савченко оголосила сухе голодування. Її останнє слово згодом оприлюднили адвокати.

Українка заборонила виводити її з голодування і проводити розтин у разі смерті.

Водночас, як пояснив адвокат Савченко Марк Фейгін, відповідно до кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації Савченко будуть насильно виводити з голодування.

"Кримінально-виконавчий кодекс РФ не дає права померти людині, яка оголосила голодування. Тому керівництво СІЗО, де перебуває Савченко, не зможе дозволити собі таку "розкіш", їх прямий обов'язок полягає в зворотному", - сказав захисник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування