Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров подарував Сироїд на 8 березня "незаконний подарунок"

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:57

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подарував віце-спікеру Верховної Ради Оксані Сироїд на 8 березня парфуми від Сhanel, вартістю більше 3 тисяч гривень.

Про це Сироїд повідомила у своєму Facebook.

Радянська звичка дарувати коштовні подарунки посадовим особам продовжує дивувати – вчора виявила у приймальні таке «явищ...

Опубліковано Oksana Syroyid 4 березень 2016 р.

"Проблема не лише в тому, що це несучасно та неетично, тим більше в умовах війни, але є ще й закон "Про запобігання корупції", який забороняє мені приймати подарунки, вартість яких перевищує встановлену законом межу", - обурилися віце-спікер.

Сироїд зазначила, що відповідно до закону, повинна здати цей подарунок на зберігання.

"Чекаю на представника апарату Верховної Ради для передання Chanel на "зберігання", - написала вона.

У розмові з кореспондентом "Української правди" Сироїд сказала, що не розмовляла з Насіровим після отримання цього подарунка.

Водночас пізніше Насіров вибачився перед віце-спікером.

"Дорога Оксано, вибачте, якщо образив вас своїм привітанням. Я, як і більшість чоловіків в Україні, завжди вітав, вітаю і буду вітати жінок зі святом весни. Здається, закон поки не забороняє робити жінкам приємне", - написав він у коментарях на сторінці Сироїд.

"Якщо привітання вам не до душі, ви маєте право розпорядитися їм за власним бажанням. До речі, це привітання від мене особисто, і навіть листівку я підписував власноруч – не як голова ДФС, а як чоловік Роман Насіров", - додав він.

Як відомо, згідно з декларацією про доходи, у 2014 році Насіров заробив 4,9 мільйона гривень. 

У Законі "Про запобігання корупції" вказано, що сукупна вартість подарунків для держчиновника від однієї особи за рік не може перевищувати двох прожиткових мінімумів  (1330 грн).

Роман Кравець, Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування