Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єврооптимісти" вимагають заздалегідь назвати кандидатів на пост генпрокурора

Субота, 5 березня 2016, 00:00
Єврооптимісти вимагають заздалегідь назвати кандидатів на пост генпрокурора

Необхідно попередньо озвучити кандидатів на пост генерального прокурора України і провести хоча б неформальний конкурс серед претендентів на цю посаду.

Про це заявив народний депутат України Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") в ефірі політичного ток-шоу "Шустер Live", передає Інтерфакс-Україна.

"Ми, група депутатів, яка входить в об'єднання" Єврооптимісти ", звернулися до президента з пропозицією більше не грати в ці ігри, а просто назвати хоча б три основні кандидати на пост генпрокурора. Щоб протягом трьох днів тижня журналісти подивилися їх минуле, чи були у них "скелети в шафі" або це люди з кришталево чистою репутацією. Провести публічний "праймеріз" цих кандидатів, щоб, коли буде голосування в залі, депутати розуміли, за кого вони голосують. Тому що ці помилки занадто дорого коштують країні", - сказав він.

Лещенко відзначив, що оскільки закон про конкурс на посаду генпрокурора навряд чи буде прийнятий, то він пропонує зробити хоча б неформальний конкурс.

Депутат побоюється, що це питання може бути вирішене у Верховній Раді за допомогою "пакетного" голосування, куди помістять "прем'єр-міністра, міністрів, "смотрящих", генпрокурора".

"Потім розділять їх між собою, і буде черговий договорняк в українській політиці. Тому найближчі дні, звісно, критично важливі, і я сподіваюся, що навіть не почуття відповідальності, а почуття страху людей, які приймають рішення, змусять оголосити ці прізвища до того, як вони будуть внесені офіційно. Тому що інакше за цю кандидатуру або не проголосують, або проголосують за неї голосами нової неформальної коаліції, де буде частина БПП, "Народний фронт", олігархів, "смотрящих" і групи на кшталт "Волі народу" і "Відродження ", - пояснив він.

Лещенко також дав свій прогноз, що нинішній в.о. генпрокурора Юрій Севрук, швидше за все, не буде генпрокурором.

Крім того, говорячи про можливі кандидатури, депутат зазначив, що недавно читав заяву адвокатів сімей Героїв Небесної Сотні, які бачать кандидатом на пост генпрокурора Сергія Горбатюка.

"Адвокати цій людині довіряють", - вказав він.

Як повідомлялося, 19 лютого президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України. 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення президентом генпрокурора був зареєстрований на сайті парламенту.

16 лютого Порошенко в своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив Шокіна подати у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування