Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У СБУ кажуть, що знову спробують затримати Леонову

Субота, 5 березня 2016, 14:50

Попри заплановане звільнення з СІЗО  в ніч на 6 березня, росіянка Анастасія Леонова, яку СБУ підозрювала у підготовці теракту, залишається у статусі підозрюваної, слідчі СБУ звертатимуться до суду з новим клопотанням про її тримання під вартою.

Про це в ефірі телеканалу "112" повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Ткачук пояснив, що Леонову планують випустити з СІЗО відповідно до рішення Шевченківського райсуду.

"Наші слідчі звернулися з клопотанням до суду, щоб продовжити Леоновій тримання під вартою. Суд відмовив у задоволенні клопотання. Один з основних аргументів - що паспорти Леонової перебувають у слідства, вона не має до них доступу, на думку суду це не дає їй можливості залишити територію України чи якось уникати участі у продовженні слідства і слідчих діях", - зазначив він.

Ткачук додав, що слідчі СБУ не згодні з таким рішенням суду.

"Для нас рішення суду є законом, ми його виконаємо. Однак, думаю, наші слідчі звернуться до суду з новими аргументами, з відповідним новим клопотанням (для затримання Леонової)", - зазначив він. 

Як відомо,  Леонову затримали у грудні 2015 року.

Вона була на тренувальній базі "Правого сектора", де займалася висвітленням діяльності організації в інтернеті. Після конфлікту Леонова пішла на базу "громадянського корпусу" добровольчого батальйону "Азов" у Валках (Харківська область). Вона була затримана в Києві.

Леонова виявилася однією з трьох росіян, які, за заявою Служби безпеки України, входили до диверсійно-розвідувальної групи поряд з трьома українцями, і готували теракт у Києві.

Раніше Леонова дала письмове інтерв'ю російському телеканалу "Дождь", в якому заявила про тортури з боку СБУ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування