Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні і за кордоном - акції на підтримку Савченко, у Москві - затримані

Вівторок, 8 березня 2016, 13:16
В Україні і за кордоном - акції на підтримку Савченко, у Москві - затримані

У Києві, Львові, Москві та Лондоні 8 березня проходять акції на підтримку незаконно ув'язненої української льотчиці Надії Савченко "Свободу Надії", у Москві за проведення пікету на підтримку Савченко затримано 20 активістів. 

Так, у Києві хода учасників акції "Свободу Надії" пройшла від будівлі Міноборони України до посольства РФ.  Участь в акції беруть кількасот людей - народні депутати, культурні діячі та містяни. 

Під будівлею диппредставництва учасники акції зачитали звернення до президента РФ Володимира Путіна з вимогою звільнити Савченко. Документ-звернення вирішено передати представникам посольства, окрім того, його планують переслати до Кремля поштою та розмістити в мережі. 

Як зазначила журналістам нардеп Ірина Луценко, звернення до Путіна подавалося окремо від народних депутатів, від фракції, від комітету ВР закордонних справ.

9 березня політики також планують повторити акцію під стінами посольства РФ у Києві. 

 

Під представництвом ЄС в Україні також відбулася акція солідарності з Савченко. Учасники заходу вимагали від Європи введення персональних санкцій щодо представників РФ та тих, хто вів судовий процес проти Савченко. 

У Львові учасники акції на підтримку Савченко також прийшли ходою до посольства РФ, повідомляє Громадське. Львів.

 
 
Акція на підтримку Савченко відбулася біля посольства РФ 

Як повідомляє Бі-Бі-Сі Україна, біля посольства РФ в західному Лондоні проходить акція протесту проти ув'язнення Савченко в межах глобальної ініціативи #FreeSavchenko.

Активісти скандують англійською гасла "Свободу Савченко!", "Крим- це Україна!", а також час від часу заводять відому пісню про Путіна.

Українські активісти планують такі самі акції біля британського парламенту у вівторок і в середу.

 

Разом з тим у Москві біля станції метро "Павелецька" поліція затримала активіста Володимира Шрейдлера - представника омбудсмена України - за участь в одиночному пікеті на підтримку Савченко, повідомляє "ОВД-Інфо". Поліція пригрозила Шрейдлеру статтею 19.3 КоАП (непокора законному  розпорядженню співробітника поліції).

Пізніше "Грани.Ру" у Facebook повідомили, що біля станції метро "Маяковська" зібралися близько 70 осіб "і стали обговорювати, як вишикуватися в ланцюг одиночних пікетів по Садовому".

"Плакатів не було, лише синьо-жовті стрічки. Люди вирішили сфотографуватися групою, в цей момент з 2 автобусів висипали менти і з криками "ваша акція незаконна" почали затримувати. Зараз затримали 20 осіб. Затримання тривають", - зазначено у повідомленні

 

Напередодні на акції на підтримку Савченко біля будівлі ФСБ поліція затримала 5 активістів, їм оформили протоколи за ч.5 ст.20.2 КоАП (порушення порядку проведення акцій).

6 березня у Санкт-Петербурзі пройшла серія одиночних пікетів на підтримку українки, незаконно ув'язненої в Росії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...