Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Савченко пояснив МЗС РФ нюанси вимог звільнити українку

Вівторок, 8 березня 2016, 20:54

Вимога звільнити українську льотчицю адію Савченко підпадає під п 6. Мінського протоколу "Забезпечити звільнення і обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх".

Про це у своєму Facebook заявив один з адвокатів Савченко Ілля Новіков, коментуючи заяву представниці МЗС РФ Марії Захарової.

"Те, що Росія вважає Савченко законно затриманою - її, Росії, особисті проблеми. Більше так не вважає ніхто", - зазначив він.

При цьому він додав, що "заклик Керрі це не тиск на суд. Це тиск на російську адміністрацію і відкрита відмова визнавати Донецький суд судом в нормальному сенсі".

Новіков також нагадав, що у квітні 2015 року СК РФ офіційно визнало, що загибель російських журналістів Корнелюка і Волошина, у причетності до вбивства яких підозрюють Савченко, не пов'язана з їх журналістською роботою.

Спикер МИД РФ Мария Захарова отреагировала на заявление госсекретаря Керри о Надежде Савченко. Сомневается она в его авт...

Опубликовано Ильей Новиковым 8 марта 2016 г.

"Що стосується екстериторіального застосування права і чи законно воно... Іноді законно, а іноді ні. Це все дуже непросто. За півтора роки я встиг вивчити лише той пласт міжнародного права, який стосується справи Савченко. Марія Захарова ж в цьому не тямить нічого. Зовсім", - підсумував адвокат.

Як відомо, раніше директор Департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова завяила, що в МЗС РФ "сумніваються у автентичності авторства" заяви глави Держдепа США Джона Керрі щодо негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко та повернення її в Україну. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування