Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Махніцький: минуло 2 роки, а по Льовочкіну - жодного рішення

Середа, 9 березня 2016, 10:51

Колишній генеральний прокурор Олег Махніцький пояснив, чому кілька одіозних особистостей, зокрема Дмитро Фірташ, Сергій Львочкін уникли включення в санкційний список.

Про це він розповів він в інтерв'ю "Українській правді".

"У той санкційний список можна було не тільки Льовочкіна, але й Медведчука включити, і його можна було довести, сотні людей включити, які негативно сприймаються в суспільстві, і яких я особисто також негативно сприймаю. Але я цей список не формував сам, не з власної ініціативи, і я не з голови туди включав осіб".

"Цей список формувався за поданням слідчих, які вели провадження. Провадження, де були підозрювані особи, слідчі подали в міжнародне правове управління Генпрокуратури, яке відповідало за відносини з міжнародними партнерами – іншими державами та міжнародними організаціями, і міжнародне правове управління Генпрокуратури сформувало цей список", - додає він.

"…мене слідчий і допитував, чому, з яких мотивів я підписав, чому там були вказані ті особи. Сьогодні ставляться претензії про те, що взагалі такий список було сформовано. А зараз мене питають, що я когось недовключив. Я виходив з позиції того, що є", - запевняє екс-генпрокурор.

"Я працював три місяці. Якщо я щось недопрацював, я вважаю, що мої наступники мали б це допрацювати і дати відповідний результат. Чому після мене, після тих трьох місяців уже минуло майже два роки, по Льовочкіну не прийнято жодного рішення?", - каже Махніцький.

Він припускає, що міг "щось пропустити", однак вважає, що його наступники мали би довершити розпочате:

"Добре, якщо я щось упустив і недопрацював, тоді після мене це мали б зробити. Я готовий нести відповідальність, якщо я недопрацював.", - зазначає Махніцький.

Він заперечує, що його знайомий Ігор Кривецький, який є бізнес-партнером Фірташа і Льовочкіна в деяких бізнесах, повпливав на рішення екс-генпрокурора:

"Що стосується Льовочкіна чи Фірташа, абсолютно з таким проханням він до мене не звертався".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: