МЗС обурилось візитом грецьких бізнесменів у Крим

П'ятниця, 1 квітня 2016, 14:49

МЗС обурилося приїздом грецьких підприємців в окупований Крим 30 березня.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У міністерстві звернули увагу, що цей візит не був погоджений з українською стороною та відбувся з порушенням законодавства України.

"Розглядаємо таку поїздку грецьких громадян як вияв неповаги до державного суверенітету України, свідоме нехтуванням законодавства України і політики Грецької Республіки та Європейського Союзу з невизнання незаконної окупації та анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим МЗС вчергове закликало усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Відомство пообіцяло реагувати на будь-які порушення встановленого порядку.

"В Україні очікують також на належну реакцію офіційних кіл Грецької Республіки на факт порушення її громадянами законодавства України та політики невизнання спроби анексії Криму, яка реалізовується ЄС та Грецією", – додали у міністерстві.

Там уточнили, що візит відбувався на чолі з членом Ради з розвитку туризму муніципалітету Корінф Георгіосом Іосіфідісом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування