ГПУ збирається повідомити про підозру Горбатюку - Лещенко

Середа, 20 квітня 2016, 10:24
ГПУ збирається повідомити про підозру Горбатюку - Лещенко

Народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко каже, що Генпрокуратура намагається усунути від розслідування справ часів Майдану начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам стало відомо, що стосовно пана Горбатюка готується повідомлення про підозру. Намагаються відкрити кримінальне провадження стосовно керівника управління спеціальних розслідувань за статтею "халатність", - заявив Лещенко.

За його словами, це робиться з метою усунути Горбатюка від розслідування справ Майдану під вигаданим приводом - нібито начальник управління спецрозслідування "погано розслідує" іншу справу, щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Крім того, за словами Лещенка, через цей тиск вже звільнений один з ключових співробітників управління, начальник відділу Ігор Слободяник - він написав рапорт на звільнення через те, що "постійно стикається з тиском з боку керівництва Генпрокуратури".

"За нашими даними, це системний тиск на пана Горбатюка і його команду, які старанно розслідують справу Майдану і справа списку санкцій - за цим тиском стоїть пан Столярчук... Він намагався відправити Горбатюка до Львівської області, він постійно викликає Горбатюка на наради і провокує підозру по Горбатюку", - зазначив Лещенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування