ГПУ: Справ проти Горбатюка немає, зауваження є

Середа, 20 квітня 2016, 13:17

У Генпрокуратурі заявляють, що не готують повідомлення про підозру Сергію Горбатюку, однак до нього є зауваження.  

Про це у коментарі "Українській правді" повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Інформація, яку сьогодні зранку розповсюдили окремі народні депутати щодо того, що начебто проти Сергія Горбатюка ведуться якісь справи, а також намагаються оголосити йому про підозру, не відповідає дійсності", - сказав прокурор.

За словами Куценка, рішення про повідомлення підозри Горбатюку не приймалося і на порядку денному не стоїть.

Водночас він зазначив, що до Горбатюка справді є зауваження щодо розслідування справ Майдану та проти колишніх високопосадовців.

"Керівництво ГПУ робить справедливі зауваження щодо якості розслідування майданівських справ та справ проти колишніх високопосадовців, що перебувають у провадженні управління (управління зі спецрозслідувань – УП.), яким керує Горбатюк", - сказав він.

Він пояснив, що йдеться насамперед про справи проти екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш, проти регіоналів Олександра Єфремова, Юрія Іванющенка та інших.

"Тому дійсно керівництво ГПУ викликає Сергія Горбатюка на робочі наради, просить прозвітувати про результати розслідування майданівських справ та справ проти колишніх високопосадавців, а робить це в межах повноважень, передбачених законом", - сказав Куценко.

Він назвав дивним "зауваження Лещенка, в якому той зазначає, що одним із елементів тиску на Горбатюка є його постійний виклик на наради".

"Нарада є однією із форм роботи в органах прокуратури. Всі прокурори ходять на наради", - сказав Куценко.

Як відомо, народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що Генпрокуратура намагається усунути від розслідування справ часів Майдану начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка.

"Нам стало відомо, що стосовно пана Горбатюка готується повідомлення про підозру. Намагаються відкрити кримінальне провадження стосовно керівника управління спеціальних розслідувань за статтею "халатність", - заявив Лещенко.

Сам же Горбатюк заявив Укрінформу, що стосовно працівників Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, яке займається майданівськими справами, порушено чотири кримінальні провадження. У зв'язку з цим він написав рапорт на ім'я виконувача обов'язків генпрокурора Юрія Севрука. Горбатюк каже про тиск. 

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування