Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко дозволить релігійним організаціям засновувати навчальні заклади

Субота, 23 квітня 2016, 17:34

Президент Петро Порошенко вирішив підписати закон, що надає релігійним  організаціям право засновувати навчальні заклади.

Про це глава держави заявив 23 квітня у ході зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

При цьому Порошенко доручив Міноборони прискорити розробку положення про капеланство у Збройних Силах України та інших силових структурах.

Також президент наголосив на важливості створення єдиної помісної православної церкви та підкреслив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.

"Я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави", - заявив Порошенко.

Як зазначив Порошенко, в умовах гібридної війни "наші вороги намагаються використати релігійний фактор в своїх інтересах".

"Атаки спрямовані, в першу чергу, на те, щоб розколоти нашу державу і розхитати її зсередини. Найголовніша духовна зброя нашої перемоги - це наша єдність", - зазначив президент.  

При цьому Порошенко висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі українських церков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: