Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура просить заочно судити екс-чиновника, що втік в Росію

Вівторок, 26 квітня 2016, 15:31

Прокуратура Харківщини просить суд заочно судити екс-директора департаменту ЖКГ Харківської облдержадміністрації Романа Гриву, оскільки вірогідність його екстрадиції з Росії украй мала.

Про це повідомила прес-служба місцевої прокуратури, пише "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки нам надійшла інформація Інтерполу про те, що Гриві на території РФ дали політичний притулок і відпустили з-під арешту, ми розуміємо, що в екстрадиції, швидше за все, буде відмовлено. У зв'язку з цим прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про проведення заочного судочинства", - повідомили в прокуратурі.

Там нагадали, що Грива викликаний до суду публічно через оголошення в ЗМІ.

"Впродовж 10 днів суд ухвалить рішення про можливість проведення заочного судочинства. Якщо рішення буде позитивним, прокуратура області направить обвинувальний акт до суду", - сказали в прес-службі.

Як відомо, 3 квітня 2015 року начальник головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмітрієв повідомив, що Грива є підозрюваним у справі про розкрадання бюджетних коштів і оголошений в розшук.

Осінню 2015 р. прокуратура Харківської області підготувала і направила в ГПУ повний пакет необхідних документів для екстрадиції з Росії Гриви, який на той момент вже перебував у міжнародному розшуку.

Грива очолював департамент ЖКГ і розвитку інфраструктури Харківської обладміністрації з грудня 2014 по березень 2015 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...