ГПУ розпочала провадження через заборону Меджлісу

Субота, 30 квітня 2016, 00:35

Прокуратура Криму, яка працює на території материкової України, розпочала досудове розслідування за фактом незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактами порушення рівноправності громадян через їхню національну приналежність за ознаками злочину, передбаченого статтею 161 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема в ГПУ встановили, що так званий "прокурор Республіки Крим" Поклонська Н. подала до незаконно створеного Верховного суду Республіки Крим позов про заборону діяльності об’єднання "Меджліс кримськотатарського народу", а 12.04.2016 винесла протиправне рішення про зупинення його діяльності.

У прокуратурі зазначають, що ці дії є "незаконними, оскільки законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" чітко визначено, що тимчасово окупована територія України є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України".

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування