У НАТО не бачать неминучої загрози з боку РФ

Четвер, 7 квітня 2016, 07:26

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що Росія не несе очевидною військової загрози країнам НАТО, проте стурбоване агресією Москви на сході України.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, виступаючи в середу у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

"Ми не бачимо ніякої неминучої загрози проти країн-членів НАТО, включаючи союзників на сході. Але що ми бачимо - це більш агресивну Росію, яка несе відповідальність за агресивні дії в Україні і готова застосовувати військову силу", - підкреслив він.

Він зазначив, що в НАТО стурбовані використанням РФ військових можливостей для залякування сусідніх країн, зміни кордонів в Європі, анексії Криму, дестабілізації Східної України і забезпечення діяльності військ в Грузії та Молдові.

"Це звичайно викликає у нас занепокоєння, і ми повинні дати відповідь цьому", - заявив Столтенберг. При цьому генсек НАТО додав, що має на увазі не тільки США, але і всіх членів Альянсу.

Він також додав, що НАТО вже доклало серйозні зусилля в цьому напрямку. Столтенберг пояснив, що країни Альянсу, зокрема, підвищили боєздатність, посилили ефективність колективної оборони і розширили присутність і чисельність сил реагування в Європі.

Проте, підкреслив він, Альянс не шукає конфронтації з Москвою і розраховує на ведення конструктивного діалогу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...