Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді досі "не мають підтвердження", що Єремеєв помер

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:45

Апарат Верховної Ради повідомив ЦВК про відсутність у розпорядженні парламенту свідоцтва про смерть Ігоря Єремеєва, необхідного комісії для призначення проміжних виборів в одномандатному виборчому окрузі №23.

Про це "Українським новинам" сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Приблизно два тижні тому була відповідь виконуючого обов'язки керівника апарату Верховної Ради (Володимира Слишинського). Апарат відповів, що свідоцтва про смерть Єремеєва у Верховній Раді немає", - сказав він.

Єремеєв помер 12 серпня 2015 року, після того, як 27 липня був госпіталізований через отриману відкриту черепно-мозкову травму при падінні з коня.

В кінці листопада 2014 року голова Ради Володимир Гройсман підтвердив журналістам, що парламент отримав свідоцтво про смерть Єремеєва, проте заявив, що не зобов'язаний передавати його в ЦВК (для оголошення виборів в окрузі №23).

Голова ЦВК Михайло Охендовський пояснив журналістам, що комісія зможе оголосити вибори лише на підставі свідоцтва про смерть Єремеєва, при цьому зазначивши, що в законодавстві не прописана процедура передачі такого документа, а лише зазначено, що він має надійти в ЦВК.

На початку лютого Охендовський заявив, що ЦВК не планує звертатися до Ради з проханням надати свідоцтво про смерть Єремеєва з етичних міркувань і в зв'язку з тим, що закон не зобов'язує комісію це робити.

"Ми продовжуємо очікувати надходження відповідного документа, і я не випадково підкреслив не тільки від Верховної Ради - будь-яка особа може подати відповідний документ в ЦВК", - підкреслив він.

"Українські новини" запросили в апарату Ради копію свідоцтва про смерть Єремеєва, проте отримали відмову в задоволенні запиту на доступ до публічної інформації, при цьому наявність в парламенті цього документа опосередковано було підтверджено.

В кінці лютого, після того як в ЦВК надійшла ухвала про дострокове припинення повноважень обраного мером Чернігова депутата Владислава Атрошенка, куратор Волинської області в ЦВК Юлія Швець попросила Раду надати копію свідоцтва про смерть Єремеєва.

Йдеться про можливість призначення виборів в трьох вакантних округах (№206 в Чернігові, де був обраний депутатом Атрошенко, №23 у Волинській області, де був обраний Єремеєв і №27 в Дніпропетровську, по якому пройшов пізніше обраний мером Дніпропетровська Борис Філатов) на одну дату.

Апарат Ради відповів ЦВК, що свідоцтва про смерть Єремеєва в парламенті немає.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...