Громадську раду при РСУ обиратимуть судді, що переслідували активістів Майдану

Середа, 11 травня 2016, 02:58
Громадську раду при РСУ обиратимуть судді, що переслідували активістів Майдану

До складу комісії, яка обиратиме членів громадської ради при Раді суддів України, входять судді, які виносили рішення про арешт активістів Майдану.

Про це адвокат майданівців Роман Маселко повідомив на сторінці в Facebook.

Так, за його словами, головою комісії буде суддя Анатолій Марцинкевич, який є колишнім секретарем ВККС. Його син - суддя Дніпровського районного суду Віталій Марцинкевич виносив незаконні рішення про арешт активістів Майдану. Вже є рішення ВРЮ про порушення ним присяги і подання про його звільнення.

Секретарем комісії призначена суддю Деснянського районного суду Олена Журавська, яка теж виносила рішення про арешт активістів Майдану.

Також у складі комісії є суддя Руслан Арсірій, який раніше був суддєю адміністративного окружного суду Києва. Раніше журналіст "Слідство Інфо" Дмитро Гнап опублікував розслідування про його шикарний способ життя і часті поїздки на курорти.

Маселко також повідомив, що раніше громадські ради завжди обиралися самої громадськістю або комісією, сформованою з представників громадськості. Однак зараз судді самі будуть обирати комісію, яка буде їх контролювати.

"Громадські ради завжди обиралися самої громадськістю або комісією, сформованою з представників громадськості. Але судді вирішили, що так неправильно і громадськість, яка буде їх контролювати повинна бути обрана ... самими суддями і тільки з суддів у відставці, відставних прокурорів, науковців, адвокатів та інших юристів. Вже цей факт нівелює ключову ідею створення такої ради", - написав він.

Засідання відбудеться в четвер 12 травня. Основне завдання громадської ради - громадський контроль за діяльністю Ради суддів і налагодження комунікації між суддями і суспільством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування