Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент закликав ЄС профінансувати Меджліс у вигнанні

Четвер, 12 травня 2016, 14:11

Європейський парламент в четвер закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, поки той знаходиться у вигнанні.

Про це йдеться в тексті резолюції Європарламенту, за яку євродепутати проголосували в четвер, передає Європейська правда.

"Європарламент нагадує, що заборона Меджлісу означає, що йому буде заборонено скликати зібрання, публікувати свої погляди в засобах масової інформації, проводити публічні заходи або використовувати банківські рахунки", - відзначається в резолюції.

"Європарламент закликає ЄС надати фінансову підтримку діяльності Меджлісу, поки він знаходиться у вигнанні; закликає збільшити фінансування правозахисних організацій, що діють від імені Криму", - наголошується в документі.

Євродепутати також закликали Росію, яка, згідно з міжнародним гуманітарним правом несе відповідальність як держава-окупант в Криму", підтримувати правопорядок на півострові і захистити громадян від свавілля судових та адміністративних заходів і рішень, таким чином виконавши свої зобов'язання члена Ради Європи.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Європарламент закликав ввести санкції проти причетних до заборони Меджлісу.

Нагадаємо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування