Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Туреччина обговорили військову співпрацю

П'ятниця, 13 травня 2016, 03:35

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з Міністром національної оборони Туреччини Ісметом Їлмазом, в ході якої вони обговорили перспективи поглиблення співпраці країн, в тому числі у військово-технічних і торговельних сферах.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Радий тому, що за останній час ми маємо дуже якісне покращення нашої двосторонньої співпраці, і вірю в те, що ми зараз закладаємо основи поглиблення нашої взаємодії - і політичної, і економічної, і в оборонній сфері", - заявив Гройсман.

За його словами, Туреччина є одним з головних партнерів України. Разом дві країни мають великий потенціал для розвитку взаємодії в різних секторах, зокрема в сферах економіки і енергетики. Також перспективним є співробітництво в оборонній сфері, що сприятиме підвищенню обороноздатності України, зазначив прем'єр-міністр.

"Моє повідомлення - поглиблюємо наші відносини, розширюємо торгівельний компонент, підходимо до підписання зони вільної торгівлі, і ми готові до подальшого поглиблення взаємодії у всіх сферах", - повідомив Гройсман.

Турецький міністр запевнив, що Туреччина продовжить підтримку України в досягненні нею миру і процвітання.

"Ми сприймаємо Україну як один з найважливіших партнерів у регіоні", - зазначив він.

Він повідомив, що обсяг торгівлі двох країн в минулому році досяг 4 млрд. доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування