Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оточення мера Одеси відсудило 30 га на березі моря

Понеділок, 16 травня 2016, 11:45

Одеський апеляційний госпсуд залишив у користуванні Дачно-будівельного кооперативу "Чорноморська Рів’єра" земельні ділянки площею 31,25 га.

Про це свідчить постанова суду від 28 квітня, пишуть "Наші гроші".

Військовий прокурор Одеського гарнізону і Міноборони просили визнати недійсним договір оренди, за яким Чорноморська селищна рада у 2006 році передала 31,25 га в оренду на 49 років фірмі "Чорноморська Рів’єра" для будівництва та експлуатації культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних об’єктів.

Прокурор і представники Міноборони заявляють, що селищна рада не мала права розпоряджатися землями оборони – відповідно до держакту 1983 року квартирно-експлуатаційний відділ  Одеси отримав у постійне користування 4382 га в цьому районі. Сюди ж входить і передана фірмі ділянка.

Однак суд встановив, що 22 вересня 2004 року тодішній міністр оборони Євген Марчук листом повідомив голові Чорноморської селищної ради про відмову від 137 га із земель Чабанського полігону і передачу їх у запас селищної ради. Наступного дня після цього листа Марчука відправили у відставку.

Суд першої інстанції визнав передачу землі селищній раді за заявою міністра без згоди на це Кабміну незаконною, однак відмовив у розірванні договору оренди через сплив позовної давності.

У свою чергу, суд апеляційної інстанції змінив мотив відмови.

Він вказав, що станом на 2006 рік ділянка перебувала у складі земель селищної ради – і позивачі цю обставину не спростували. При цьому вони не оспорювали рішення селищної ради про прийом 137 га до земель запасу, яке залишається дійсним, як і рішення про виділення ділянки кооперативу.

Засновниками Обслуговуючого кооперативу "Дачно-будівельний кооператив "Чорноморська Рів’єра" є Євген Коновалов, Олена Коновалова і депутат Одеської міськради Юрій Шумахер.

Шумахер пройшов до міськради за списками партії "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова. Коновалов теж балотувався за цими списками, але до ради не потрапив.

У 2011-2012 рр разом із Шумахером співзасновником "Чорноморської Рів’єри" було ТОВ "Арк Спа", директором якого була донька мера Одеси Катерина Труханова, а засновниками – Юрій Шумахер і ТОВ "Інвестиційна група "Рост". "Арк Спа" було ліквідоване у 2014 році.

Інвестиційна група "Рост" із 2014 року теж перебуває у стані припинення. Її засновниками є Юрій Шумахер і компанія "Соєр і Брантон Лтд" (Тортола), засновником якої значиться панамець Санчез Антарес Максіміно.

У 2012 році Юрій Шумахер був співзаносником ТОВ "Алькор-S" разом із Андрієм Іванчо. Останній разом із Трухановим є співзасновниками ГО "Українська федерація таїландського боксу Муей-Тай".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування