Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сурков обговорив з Нуланд конфлікт на Донбасі

Середа, 18 травня 2016, 11:04

Зустріч помічника президента РФ Владислава Суркова з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд відбулася напередодні в Москві.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на близького до адміністрації президента РФ політолога Олексія Чеснакова.

"Нуланд була вчора прийнята помічником президента РФ Сурковим на Старій площі", - сказав Чеснаков.

"Але деталі бесіди поки невідомі", - підкреслив він.

Нуланд прибула до Москви у вівторок для обговорення конфлікту на сході України, повідомив Держдепартамент США.

"Вона зустрінеться з високопоставленими представниками російського уряду і обговорить ситуацію на сході України і наступні кроки, необхідні для виконання мінських угод", - йдеться в документі

Як відзначили в Держдепі, вона також обговорить ряд двосторонніх і регіональних питань.

Минула зустріч Суркова і Нуланд щодо врегулювання в Україні відбулася 15 січня під Калінінградом.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи тоді цю зустріч, заявив, що ці переговори є експертним обміном думками між Москвою і Вашингтоном, який не є учасником "нормандської четвірки".

"Що стосується цих переговорів, то в даному випадку мова йде про діалог на експертному рівні між Москвою і Вашингтоном. Ви знаєте, що США не є учасником "нормандського процесу", - сказав Пєсков журналістам.

"Разом з тим, звичайно, всі зацікавлені в тому, щоб, не будучи учасником "нормандського процесу", США мали можливість отримувати інформацію, що називається, з перших рук", - підкреслив прес-секретар глави держави.

За словами Пєскова, суть переговорів Суркова і Нуланд полягала, в тому числі, в інформуванні США про те, що відбувається в "нормандському процесі".

У січні спеціальний представник ОБСЄ на переговорах Контактної групи по Україні Мартін Сайдік відзначив вплив зустрічей вищих російських і американських чиновників на переговори Контактної групи по Донбасу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування