Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джерела: Порошенко не подаватиме ВР діючих членів ЦВК

Середа, 18 травня 2016, 15:09

Президент Петро Порошенко внесе подання на членів ЦВК цього тижня, вочевидь в четвер.

Про це "Українській правді" повідомили співрозмовники в Адміністрації президента.

"Президент внесе подання цього тижня, думаю в четвер", - сказав співрозмовник УП.

"У поданні не буде чинних членів ЦВК", - додав співрозмовник.

Водночас інший співрозмовник в АП сказав "Українській правді", що в АП не дуже хочуть бачити у складі Центральної виборчої комісії когось з чинних членів ЦВК – Магеру, Охендовського, Усенко-Чорну, щоб у ЦВК не було нікого із часів режиму Януковича".

Магера і Усенко-Чорна відстоювали проведення перевиборів до ВР на проблемних округах у 2012 році, коли представники "регіоналів" намагались фальсифікувати вибори.

Як відомо, за законом про ЦВК, членів Центрвиборчкому має затвердити Верховна Рада за поданням президента, яке той робить з врахуванням пропозицій депутатських фракцій  і груп парламенту.

Змінені мають бути 12 членів з 15, оскільки у трьох членів ЦВК – Осадчук, Діденко, Махніцької – не закінчився 7-річний строк повноважень.

Всі фракції подали свої пропозиції ще перед новим роком.

25 квітня координатор ОПОРИ Ольга Айвазовська з посиланням на Головдепартамент регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента, повідомила, що президент  розглядав лише ті кандидатури, які були подані фракціями. Також стало відомо, що фракція Опозиційного блоку відкликала свої кандидатури та внесла пропозицію щодо призначення на посаду члена Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

БПП подала 13 кандидатур: Віталій Головчук, Богдан Дубас, Ірина Швець, Володимир Ковтунець, Юлія Кириченко, Загоруйко, Олеся Зубрицька, Ребецький, Стеценко, Ольга Желтова, Світлана Кустова, Ольга Айвазовська, Михайло Вербенський.

Народний фронт подав кандидатури нинішнього члена ЦВК  Андрія Магери, екс-міністра кабміну Анну Онищенко та викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шепілова.

Фракція "Самопоміч" запропонувала кандидатом на посаду члена ЦВК Євгена Радченка.

Фракція "Батьківщина" - кандидатуру нинішнього заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної.

Фракція Радикальної партіїОлексія Кочарміна.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування