Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Полтавщині перейменують більше 600 вулиць

Субота, 21 травня 2016, 05:37

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко в рамках декомунізації підписав розпорядження про перейменування понад 600 вулиць.

Про це повідомляє "УНІАН".

За його словами, на виконання Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки" буде перейменовано в області понад 600 вулиць. Переважна більшість з них - в обласному центрі.

"Над цим документом працювали експерти, громадські активісти, жителі Полтави, які брали участь в опитуванні, історики та краєзнавці, депутати. Ми постаралися максимально врахувати думку кожного і одночасно підкреслити, що Полтавщина - серце України", - прокоментував підписання Головко.

"Ми повертаємо частину історичних українських назв вулицям, які вони носили до комуністичного режиму, і даємо нові, пов'язані з фігурами борців за незалежність України та з нашим сьогоденням. Упевнений, що цей документ дасть новий патріотичний поштовх для розвитку Полтавської області", - зазначив голова ОДА.

Головко також повідомив, що текст розпорядження з повним переліком всіх перейменованих вулиць - майже 30 листів - з понеділка почнуть оприлюднювати в ЗМІ. Розпорядження вступить в силу через 10 днів після опублікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: