Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада у квітні нарахувала меру Філатову зарплату як нардепу

Четвер, 26 травня 2016, 14:14

Верховна Рада у квітні нарахувала 9 650 гривень депутатської заробітної плати меру Дніпропетровська Борису Філатову.

Про це йдеться у відповіді апарату ВР на запит Українськи новин.

При цьому Філатов у другому турі виборів 15 листопада 2015 року був обраний мером Дніпропетровська.

Філатов написав заяву про складання депутатського мандата в кінці листопада 2015 року, а Рада підтримала його 24 грудня 2015 року.

На сайті Верховної Ради також зазначено, що повноваження Філатова припинені 24 грудня.

 

У той же час 25 грудня 2015 року в Раді було зареєстровано постанову про скасування результатів голосування за позбавлення Філатова мандата.

За законом про регламент спікер не має права підписувати постанову про дострокове припинення повноважень депутата до розгляду постанови про скасування результатів голосування.

Постанова про скасування результатів голосування за позбавлення Філатова мандата Радою не розглядалася, однак 10 травня ЦВК призначила на 17 липня проміжні вибори депутата в окрузі №27 (Дніпропетровськ), від якого в 2014 році був обраний Філатов.

Згідно з даними сайту Ради, постанову про скасування результатів голосування за позбавлення Філатова мандата було відкликано 21 квітня.

При цьому датою підписання тодішнім спікером Володимиром Гройсманом постанови про дострокове припинення повноважень Філатова значиться 25 грудня 2015 року.

У відповіді апарату ВР на запит про зарплати депутатів за квітень зазначено, що Філатову було нараховано 9 649,92 гривні зарплати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: