В посольство Нідерландів у Києві принесли ще одну викрадену картину – ЗМІ

Понеділок, 30 травня 2016, 17:51

До посольства Королівства Нідерланди у Києві 30 травня невідомий приніс картину 1784 року авторства Ісаака Оватера (Іsaak Ouwater), під назвою Nieuwstraat in Hoorn.

Про це повідомляє "Громадське".

"З великою вірогідністю, вона є однією з тих робіт, які були викрадені з музею Західної Фрісляндії голландського містечка Горн у ніч на 10 січня 2005 року", – пише видання.

Посилаючись на свої джерела "Громадське" додає, що чоловік отримав цю картину у подарунок декілька років тому і весь цей час вона перебувала у нього вдома. Два тижні тому він приніс картину до мистецтвознавця, щоб отримати фахову консультацію щодо авторства, вартості та художньої цінності твору.

Саме під час такої консультації мистецтвознавець з’ясувала і повідомила власнику, що картина належить до викраденої десять років тому колекції, після чого той вирішив повернути її власникам.

 

Наразі картина перебуває у дуже поганому стані і потребує реставрації, додає видання.

Посольство Королівства Нідерланди у Києві планує провести якнайшвидше  експертизу щодо автентичності картини. Наразі працівники дипломатичної структури готують відповідні звернення до українських та голландських правоохоронних органів. Якщо експертиза підтвердить те, що картина справді належить до викраденої колекції з міста Горн, то цей витвір мистецтва вже буде п’ятим, знайденим в Україні.

Як відомо, 14 квітня в СБУ повідомили про виявлення чотирьох картин, які були викрадені в січні 2005 року з голландського музею. Всього було викрадено 24 картини 16-17 століття і близько 70 виробів зі срібла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування