Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Витрати партії Януковича на політику лише за півроку складали понад $66 млн

Вівторок, 31 травня 2016, 09:15

"Українська правда" публікує документи, що свідчать про чорну бухгалтерію Партії регіонів, зокрема про те, як фінансувалася партія, куди витрачалися кошти.

Ці документи є у депутата Сергія Лещенка та у екс-заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Це розписки про отримання коштів з прізвищами особи, підписами, сумою де вказані цілі платежів. Документи стосуються першого півріччя 2012 року. 

Загалом, за вказаний період видатки партії становили близько 66 млн доларів.

"Найбільш кричуще – це хабарі членам ЦВК, які вимірялися мільйонами доларів… Це гроші, які платилися т ремі силам, в тому числі це партія "Наша Україна" та Комуністична партія", – зазначив депутат Сергій Лещенко на брифінгу.

Так у списках зазначаються виплати, зокрема голові ЦВК Михайлу Охендовському та тодішньому депутату, а пізніше голові Мін'юсту Олені Лукаш. Її сестра Тетяна Лукаш - член ЦВК з 2007 року.

Основними кураторами, згідно з документами, є колишній голова бюджетного комітету Євген Геллер і Віталій Калюжний, які отримували великі гроші на фінансування діяльності партії.

Серед витрат також є 100 тисяч доларів на міжнародний піар Партії регіонів.

Крім того, документи свідчать про "тушкування" і скупку голосів у Верховній Раді минулого скликання. Наприклад, фігурантом є Ігор Рибаков, який отримував гроші за голосування.

Депутат Сергій Лещенко також повідомив, що він передав ці документи Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі Холодницького.

Ці документи у п'ятницю передав до НАБУ екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак.

Розписки та детальніше про видатки ПР можна прочитати тут.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування